““Willem Hiele is dé chef om in de gaten te houden in België. Hij is puur talent.””
Chef David Martin, dubbele Michelinster winnaar, van het Brusselse restaurant La Paix.
Chef Willem Hiele vormde zijn ouderlijke vissershuis in de Belgische polders om tot een authentiek belevingsrestaurant dat hij samen met zijn vrouw Shannah uitbaatte. In dit boek gaat Hiele op zoek naar de eerste smaken, geuren en ervaringen die hem als kind uit een vissersgeslacht ongelooflijk intrigeerden en waarmee hij voortdurend gretig experimenteert.
Vuur, water en lokale producten zijn elementair voor Willem Hiele, die steevast een verrassende smaakdiversiteit creëert. Elk bord is gelaagd maar gaat ook telkens naar de essentie. De ingrediënten zijn puur en krijgen slechts de bewerking die ze nodig hebben om hun smaken volledig tot hun recht te laten komen. Van zelfgeplukte duinasperges over bisque van noordzeegarnalen tot een volledig lam dat wordt gegaard in een put aan het strand: de intuïtieve keuken van Hiele is één groot avontuur.
Dit is geen kookboek met afgemeten hoeveelheden, maar een aanstekelijke inspiratiebom voor iedereen die van koken houdt.
Met prachtige foto’s van Pieter D’Hoop en originele recepten annex food stories van Willem Hiele.